My Hero ♥

My Hero ♥
Mr. bradley cooper =]

Thursday, October 20, 2011

he touches my heart


assalamualaikum..
fuh lama tak hapdate yeh?malas baii..wa sekarang da kat uitm puncak alam.so far so good,alhamdulillah..dipermudahkan segala urusan kat sini.overall,i'm heppyyy..boleh laaa.okayy,pasal post nei..deyymmmm..jatuh hati lah.ahahaha..awal lagik.tapi tulah..sukanyaaaaaaaaa sama diaaaa.thehee..something kat dia menarik-narik hati.terganggu jugak lah kehidupan seharian aku.ahaha gila poyo..apa yang aku belajar,apa yang kita suka tak semestinya akan dapat time tu jugak.thanks to my beloved syster punya nasihat..apa yang penting kalau kita suka someone, doa doa dan doa lah.HE knows what best for you.trust HIM fully.ajal maut,jodoh pertemuan di tangan Tuhan kan..saba saba dan saba.one day..lewat ke cepat,that special someone akan muncul jugak dalam hidup kita kan? :) nak share ayat nei..tumblr mari.kadang-kadang kalau aku serabut aku suka layan tumblr sampai lebam.banyak ayat inspiring,islamic yang dapat pujuk aku balik.tak perlu pon scandal ke apa ke untuk pujuk..and,Al-Quran of course :) here it goes..

"kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia..nanti ALLAH kurangkan rasa cinta padanya..tapi, luahkan pada ALLAH.beritahulah ALLAH.ALLAH Maha Mengetahui siapa jodoh kita"

agaian,doa doa dan doa.mintak jodoh kita dengan dia kalau betol dia adalah yang terbaik untuk kita. =]
jangan risau pasal aku,tak confirm jatuh cinta lagik.yang pasti..he touches my heart,hingga ke dasarnya :)

Friday, September 9, 2011

Pada 11 Syawal ini..

Assalamualaikum..
Pada 11 Syawal 1432H ini..bersamaan 9 September 2011,jatuh pada hari Jumaat yang penuh mulia..saya..dengan ini,mengucapkan..selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin.rayaaaaaaaa!!

Saturday, August 13, 2011

heartless robbery in London riots


Assalamualaikum
aku asa ramai dah tahu pasal kes ni dan maybe ramai yang dah tengok pon video ni.memang sangat kurang ajar.hisyy..anyway,Malaysian please take note.especially kepada BERSIH tuuuuuu dan penyokong-penyokong dan rakan seperjuangan BERSIH tuuuuuuu.dah takda jalan lain ke selain demonstrasi?nak jadi macam apa yang jadi kat London tu baru nak reti bahasa?nei ke matlamat demonstrasi yang kononnya AMAN sangat tuuuu?pastu nak sound-sound polis pulak kan dah nama pon perhimpunana haram awal-awal lagi dah kena amaran.eh,emo pulak.tehee..renung-renungkan dan selamat beramal :)

p/s : aku tak undi mana-mana parti tapi aku memang tak puas hati dengan benda BERSIH ni

Monday, August 8, 2011

suatu hari di SOGO

assalamualaikum
post ni bukan nak cita betapa gila shoppingnya aku dan si raja gopal baru-baru ni kat situ sampai tak ingat dunia.bukan juga nak cakap sale 70%,50% yang boleh wat sakit jiwa sebab dah takda duit nak shopping dah.tidak sama sekali tentang mamat handsomeee yang senyum kat aku tu.ehem.syok sendiri seketika *_* tapi siyes dia memang HANDSOMEEE.eh fokus-fokus.oh ya tapi tentang pengalaman annoying menarik aku kat situ.waktu tengah tunggu oreo chocolate ice blended aku siap kat satu stall di SOGO lah dimana lagi ye idak?datang satu group ni.seorang lelaki dan dua perempuan.kecoh gila.waktu mereka sampai aku pandang sekilas sebab si lelaki tu cakap kuat gila.pasal apa entah aku tak ingat dah.bla bla bla tiba-tiba si lelaki buka satu cerita.aku yang ada telinga ni mesti la terdengar.bukan eavesdropping okay.oh ya,mereka staff SOGO.tengok dressing.dua perempuan tu memang hot abis la.macam dressing keja kat perfume and make up.i guess..anyway,cerita si kecoh tu berbunyi..(lebih kurang tau sebab aku ingat-ingat lupa.ahaha..)

lelaki : ko tau hari tu aku pegi beli air.minah tu pakai tudung tapi cakap kasar gile.

dia ada mention perkataan yang dia cakap kasar tu.tapi,biarlah.

perempuan 1 : yeke?tapi pakai tudung?
*dia ulang lagi..sambil pandang-pandang aku*

perempuan 1 : tapi pakai tudung?

lelaki : a'ah.tapi pakai tudung.*sambil jeling aku..

then tiga-tiga gelak kuat-kuat.

waktu tu aku ja yang tengah beli.
aku dahh..apa kes?!macam nak sampaikan sesuatu ja baiiiii.pfft!pfft!

Sunday, August 7, 2011

damai bersamaMu

assalamualaikum..
pagi yang indah di hari ke tujuh puasa..alhamdulillah :)
anyway,nak share satu lagu yang amat indah.first time dengar terpaku aku.lirik dia pon bermakna sangat-sangat.hayati yeh ;)

damai bersamamu,chrisye


Aku Termenung Di Bawah Mentari
Di Antara Megahnya Alam Ini
Menikmati Indahnya Kasih-Mu
Kurasakan Damainya Hatiku

Sabda-Mu Bagai Air Yang Mengalir
Basahi Panas Terik Di Hatiku
Menerangi Semua Jalanku
Kurasakan Tenteramnya Hatiku

Reff;
Jangan Biarkan Damai Ini Pergi
Jangan Biarkan Semuanya Berlalu
Hanya Pada-Mu Tuhan
Tempatku Berteduh
Dari Semua Kepalsuan Dunia

Bila Ku Jauh Dari Diri-Mu
Akan Kutempuh Semua Perjalanan
Agar Selalu Ada Dekat-Mu
Biar Kurasakan Lembutnya Kasih-Mu

dan ini video lagunya;


kinda slow berbanding lagu originalnya.apa pon..seriously,hayati okay :)

Saturday, August 6, 2011

lovely blog award

assalamualaikum
etykus ada tag something.pas sebulan baru pasan >.< muahaha..blog pon baru nak bernapasnya.hee..nei rules nya:


Here are the rules to abide accepting this award:
1. Post linking back to the person that gave you the award.
2. Share 7 random things about yourself
3. Award 15 recently discovered blogs
4. Drop them a note and tell them about it

rule 1:berehh..

rule 2: 

random thing 1;
time berjiwang aku adalah waktu pagi yang hening dan hujan.


muahaha..bayangkan dalam pukul 8 pagi camtu,anda di kawasan atas bukit.tambah pulak bau fresh lepas hujan.peh.feel abes.layan pulak lagu-lagu cam when you say nothing at all,this i promise you dan truly madly deeply.ya,percayalah.aku memang jiwang.

random thing 2;
sometimes..actually most of the time bila bersembang dengan orang aku akan totally space out bila tiba-tiba ada something dalam otak aku atau aku tengah berfikir.xpon berangan.xpon teringat kat sesiapa.memang selalu gila jadi.gagaga..dan selalunya la orang yang aku tengah sembang tu akan perasan aku tak pay attention sebab tengok muka aku lain.HAHA.aku transparent sikit,so apa aku asa selalunya orang boleh perasan.aku akan cover aku space out dengan bagi senyuman tak ikhlas atau pon gelak tak kena tempat.xpon ulang balik fact yang dia cakap tu.hehe..

random thing 3;

jang geun suk tetap di hati apa hal pon :)

aku mungkin nampak suka gila mamat korea,cita-cita korea semua.tapi sebenarnya in real life,pilihan hatiku bukanlah spesis-spesis itu ;) sebab bagi aku muka mereka tak berapa kelakian.muahaha..jambu la senang cita.theehee

random thing 3;
penat da pikir ni..emm.oh yaa..aku suka tanya soalan critical thinking.soalan paling remeh yang boleh anda bayangkan.kinda annoying sebenarnya..hahaha.ada kakak kat tempat praktikal aku cakap aku suka tanya soalan macam anak dia yang umur 4 tahun tanya >.< aduh.malu sangat aihh..haha.

random thing 4;


mak aihh..baru 4 >.< haha..menangis beria sampai tersedu sedan tengok toy's story 3 tapi tengok nur kasih the movie selumber jek.hah.apa cita?haha.


random thing 5;


aku penah suka supupu kepada sepupu aku selama 2 tahun tapi move yang aku wat hanyalah add dia kat fb.nak like post atau komen degan dia pon tak berani.sebab,kalau aku jatuh cinta aku akan pendam.simpan dalam hati diam-diam dan harap si dia yang datang kat aku.poyo kan?ya.muahaha..

random thing 6;
tekanan pulak pikir..haha.gila tumblr sekarang.macam terapi diri dan minda tumbr ni.dan untuk suka-suka.jemputlah ke tumblr aku.moh le join ramai-ramai. ;)

random thing 7;
susah nak tido time malam.paling cepat aku tertido pon 1 jam.tekanan doe.tambah-tambah kalo esok big day macam exam kan.*sigh*

hah,beres!akhirnya.pheww pheww.hehe..next step is..to reward 15 blogs :D

5.jibab
7.raja gopal

10.nad
12.maya
15.atin

silalah wat anda yang ditag.randomly tag by me.hehe ;)

Thursday, August 4, 2011

senior citizen

speechless T_T

assalamualaikum...
entah tiba-tiba lama tak upadate blog teringat pasal ni.teros upload gamba ni dan..sebak.peh.tambah pulak malam Ramadhan dan lewat tengah malam kan.feel abis..aku pulak jiwang.muahaha..anyways,its about senior citizen.orang-orang tua kata Melayu.hehe..aku suka tengok muka orang-orang tua.muka mereka macam bagi tenang.sejuk ja mata memandang.entah kenapa..aku pon pelik kenapa aku asa macam tu.and this picture wat aku asa sayu..pic ni macam bagi harapan yang ada someone yang akan sayang kita selamaya.tengok..kan dah jiwang.isk.anyway,aku nak pesan la kat anda-anda yang bertuah dalam muka bumi ni yang masih ada tok tokwan opah atuk dan sewaktu dengannya.sangat jeles dengan anda-anda yang masih ada tok dan tokwan..macam aku,dah takda tok dan tokwan untuk marah-marah aku..berleter..wat kuih bagi aku makan..balik kg time raya..dan macam-macam lagi.orang selalu complain orang-orang tua ni bosan,tak best,suka berleter,old fashion dan sebagainya.bagi aku,aku suka ja mereka berleter kat aku.aku suka ja ada dengan mereka sebab aku tau apa yang mereka berleter or nasihat tu untuk kebaikan aku dan mereka lebih tahu pasai hidup ni dari kita.siapa yang ada tok dan tokwan lagi dan tak reti tak faham bahasa tuk hargai dan respek mereka aku macam nak tampo laju-laju ja.haa..kan da emo. >.< last but not least,hargai mereka dan lebih penting,RESPECT.aku pon bukan lah baik sangat tapi respect lah beb.mereka maybe old fashion,tak best macam anda semua tapi mereka berhak dihormati dan aku bangga sebab aku dan adik berdaik aku dididik supaya amat menghormati orang-orang tua ini.salam ramadhan :)

p/s : buat arwah tok,bok,tok wan-tok wan.i miss you guys.a lot.sayang tak sempat membesar lama dengan didikan dan nasihat anda semua.couldn't resist myself by regretting it..semoga damai di sana..Al-Fatihah.

Sunday, July 31, 2011

salam ramadhan dan selamat berpuasa :)


salam kawan-kawan..lama gila tak update ye idak?muahaha..anyway,dengarlah lagu febret aku dan ramai lagi aku rasa.tak penah bosan langsung tiap kali datangnya ramadhan.legend kott ;) hihi..for all Muslims around the world,semoga ramadhan yang datang menyucikan hati dan dilimpahi rahmat dari Illahi.dan ampunkan salah silap saya juga.ngee..may ALLAH bless peeps :)

Thursday, June 2, 2011

mahalnya malu seorang perempuan

salam kawan-kawan..
happy june everyone! =] saja mengexcitedkan diri..bulan baru,new hopes.anyway..nak share something.sejak berkecimpung dalam dunia tumblr nihh, aku selalu jumpa inspiring pictures and quotes.so tak salah nak share tuk kebaikan semua kan..walaupun aku curik image nei dari tumblr.ehem..here it goes


indah bukan?so jadik la pemalu or play hard to get sikit.muahaha..selain itu.pasal malu-malu nei ada quote nei..

"wanita terbaik adalah wanita yang tidak dipandang dan tidak memandang" 
- saidatina aisyah

ahaa..jadik,jadi la pemalu dan rendahkan pandangan okayy.etik the etykus selalu pesan, lower your gaze.it's a very very good advise.aku try..aku try..mr bradley cooper dan messi jangan lalu depan i okayy.gagaga.. ;)

Saturday, May 28, 2011

tumblr lohh pulak ;)

salam kawan-kawan..
arini match barca and mu.well..aku harusla sokong team my sweetheart,lionel messi that is barca :D lagi pon,aku memang anti MU.hee..peace yall.anyway..post nei bukan lah untuk menyatakan bahawa barca MEMANG AKAN MENANG tapi nak bagitahu yang wa da ade tumblr beb!ngeee..jemput la singgah.untuk singgah sila klik sini then jangan lupa follow.bye =]

Monday, May 23, 2011

boo boo nur kasih

salam kawan-kawan..


pehh aku memang xda perasaan.xda jiwa.xda emosi.xda raga.xda jantung,xda duet, dan sebagainya.tapi,yang nyata..AKU TAK NANGES TENGOK NUR KASIH baiii!!something wrong ke dengan aku?huwaaaa :'( xpe,at least kawan yang aku tengok pon tak nanges.dan dia pon cakap nur kasih TAK BESH.at least aku tak keseorangan dalam dunia nei.waktu tengah-tengah cita nei..aku terpikir.


asal asa bosan nei..


tapi aku pendam ja dalam hati.kang pelik pulak aku ja bosan orang lain feeling habis.then abes je cita aku beranikan diri tanya kawan sebelah aku..


"wei,asal aku tak rasa sedih/nanges nei?"


dia jawab,


"aku pon sama"


dlm hati aku..ada respon baik.so,aku tanya lagik,


"bosan kan?"


dia jawab,


"tula pasal.nyesal tengok"


pehh lega tak terkata aku.at least,bukan aku sorang dalam dunia nei yang xda perasaan.yeayy!tapi aku tetap risau sebab kawan aku cakap kalo xsedih tengok cita nei ada benda tak kena dengan diri.arghhh!yeke wei?yeke?tidakkkkkkkkkkkkk!!tapi tapi en..aku tengok toy story 3 aku nanges.haaaaa..


p/s : patut kah aku rujuk pakar disebabkan oleh ketiadaan emosi aku ini? :(

Sunday, May 15, 2011

selamat hari guru

salam kawan-kawan..
hanya nak ucap selamat hari guru kepada semua cikgu yang pernah mengajar diri ini terutamanya cikgu azian,cikgu khairul bariah,ayah tinie dan merangkap jiran saya; cikgu zain, tinie dan abang saya dan kawan-kawan saya yang bakal menjadi cikgu, ayah saya; cikgu ismail dan mak saya; cikgu sholiah..muahaha.amboi mak hari tue da hari ibu,nei hari guru pulak.hadiah yang sama jela eh ;)

Friday, May 13, 2011

calon suami saya

salam kawan-kawan..
sebenarnya aku dalam dilema..baru-baru nei orang masuk minang.bukan satu, bukan dua,mahupun tiga..akan tetapi EMPAT.ya,EMPAT.hmmm..susah la macam nei.semua aku sayang.handsome-handsome dan kacak bergaya with money pulak tue.perhh..memang dalam dilema baii.mari kita lihat calon-calonnya..

1. Bradley Cooper

i just cant take my eyes off you!

ohh man..dia lelaki paling hot, stylo, macho, sempoi kat dunia nei.cewahh..he just made my heart stops everytime i look at him.ehemm..speaking pulak.anyway,dia memang perfect romeo aku pernah jumpa.ohh bebe!

2. Qushairi Razali ( Qi)

my sweetie pie

comel, sempoi, dan sweet.itulah Qi Razali.dia memang hebat..tak percaya?tengok list aku.dia sorang je kot mamat melayu yang berjaya layak ke list calon suami aku.heh..tak banyak nak cakap sebab aku patah hati terpaksa lepaskan dia kat yuna. :( huh..yunaaaa *nada sarkastik*.anyway,salah aku jugak.time aku dengan abang bradley atau nama manja aku kat dia, b dulu..aku gatal-gatal dengan Qi.hmmm..what to do.by the way Qi,i always tunggu you.you are my spare part forever.ehemm

 3.  Ashton Kutcher

he is soo coooooooool ;pp

Mamat paling cool pernah aku tengok.dulu sebelum abang bradley atau b, mengurat aku (ehemm) aku memang jatuh hati la dengan ke'cool'an dia.pastu pas kami break.im sorry ashton! :( then, teros dia kawin dengan demi moore tue.kesian dia kan?hmmm..

4. Orlando Bloom

one word, HANDSOME

Lelaki paling kacak dalam dunia.pehhh..memang tak ada sesapa boleh challenge kehenseman dia.aku penah jumpa dua orang mamat muka cam dia.haa..macam xpercaya kan ada lelaki melayu yang seiras dia.sorang kawan kat fb dan sorang lagik jual air time pasa malam kat kolej aku dulu.pehh..ingat lagik time tue memang beli air kat dia aje tiap minggu.pastu time nak bagi duet mesti nebes (nervous) lain macam.muahaha..

AMARAN!
ini hanya fantasi aku semata-mata..calon sebenar pilihan aku ialah calon-calon imam muda (perhh macam dorang nak pandang aku.heh.tak terasa..tak terasa) seperti imam muda nazrul ataupun imam muda hassan.imam muda fakhrul da kawen pulak =.= anyway,sorry guys sebab post kali nei memang gedik secara luar biasa.percayalah..aku tak macam nei di alam nyata.serious.tak tipu. tengok nei senyuman suci aku :)

Wednesday, May 11, 2011

terima kasih *_*

salam kawan-kawan..
untuk kawan saya, sayangkuh xeira aku cuma nak bagitahu terima kasih sangat-sangat untuk post hg hari tuhh ^_^ ta penah wohh orang wat camtu kat aku lagik.sayang hg lah! ;)




Monday, May 9, 2011

21 and mothers day

salam kawan-kawan..
happy burfday to me! ^_^ gagaga..gila glemer der.LOL.tak tak tak,jangan salah faham.just nak ucap terima kasih pada yang sudi wish my burfday.ingat my burfday.and yang sudi bagi hadiah.you guys the besh! ;) umur berapa?21 tahun.huhu..nice number kan?

anyway,mothers day.tak sure tarikh rasmi bila..yang sure bulan mei.let say arini lah ye ;pp
memangdangkan aku pemalas nak tulis bebanyak.so..happy mothers day to my mum sholiah binti haji lat.thanks for everything.i promise to better and successful in my life with you as the main character in all times.YOU ARE THE BEST and I LOVE YOU.no such words can describe my love for you and what you had done to me and our family.itu sahaja ;)

mak saya, ayah saya.dan anaknya yang pemalu + sweet :D

Friday, May 6, 2011

Undiscovered

salam kawan-kawan..song for the soul =]
undiscovered,by james morrison


I look at you, you bite your tongue
You don't know why or where I'm coming from
But in my head I'm close to you
We're in the rain still searching for the sun

You think that I want to run and hide
That I keep it all locked up inside but I just want you to find me

I'm not lost; not lost, just undiscovered
And when we're alone we are all the same as each other

You see the look that's on my face
You might think I'm out of place
I'm not lost, no, no, just undiscovered

Well the time it takes to know someone
It all can change before you know it's gone
So close your eyes feel the way I'm with you now
Believe there's nothing wrong

You think that I wanna run and hide
I'll keep it all locked up inside
But I just want you to find me
I'm not lost, I'm not lost, just undiscovered
And when we're alone we're all the same as each other
You see the look that's on my face
You might think I'm out of place
I'm not lost, no, no, just undiscovered

I'm not running
I'm not hiding
If you dig a little deeper you will find me

I'm not lost, not lost, just undiscovered
And when we're alone we're all the same as each other
You see the look that's on my face, you might think that I'm out of place
I'm not lost, no, no, just undiscovered

I'm not lost, not lost, just undiscovered
And when we're alone we're all the same as each other
You see the look that's on my face, you might think that I'm out of place
I'm not lost, no, no, just undiscovered 


Tuesday, May 3, 2011

morning IS always beautiful =]

salam kawan-kawan..

homaigodddd..i LOVE it! ;pp


alhamdulillah..pagi yang indah lagi.ohh man..pagi-pagi memang waktu jiwang aku.aku pon pelik entah tiba-tiba sejak menjadi suri rumah ini (ehemm) aku suka bangun pagi.kadang-kadang aku pon pelik dan tanya diri aku sendiri,aku ke nei?gagaga =.= anyway..aku sangat suka waktu pagi.yalah,bayangkan..

angin menghembus lembut kedinginan pagi..uadara nan segar.burung berkicau riang.embun minitik dari tumbuhan yang segar menghijau..matahari menyinarkan sinar yang ceria..di sebalik kabus pagi,semua manusia bergegas memulakan hari mereka dengan seribu satu impian dan harapan.isn't it beautiful? *_*

kedinginannya.kabus.keheningan.kesejukan.sunrise..bonus kalau baru lepas hujan..dengan cuaca mendung.bau hujan yang still fresh.duhh..i love morning bebeh!and,bagi aku waktu pagi dimana bermulanya hari baru macam bagi seribu satu  harapan baru untuk hari itu.permulaan untuk segalanya..peh aku jiwang ^_^ by the way,aku prefer sunrise dari sunset. ;)

ada sesiapa nak ambil saya bekerja? =.=

salam kawan-kawan..


huuuu..setelah beberapa minggu menjadi suri rumah sepenuh masa aku terfikir nak cari kerja la der.'husband' kontrak,si MARA da nak abes kontrak nihh..pasnei dye da tak bagi nafkah sama aku.hisyyyy =.= cane nak sara hidup nei?mahu tak mahu..berat tak berat..terpaksa la kerja.wooo..takot woo.selain praktikal aku memang innocent der bab kerja.takda pengalaman langsung!lepas spm da masuk plkn.cuti sem da 'husband' si MARA tanggung jadik bertuah la aku nak kerja.haihhh..cane nak idop T_T anyways,sesiapa yang sudi nak amik aku bekerja sila hubungi aku di fb,twitter mahupun blog.gagaga..nak kerja!

Friday, April 29, 2011

Sad Melody

salam kawan-kawan..
somehow,this song catch my ears and i'm drown all the way with its melody..

 hearable somewhere
that melody, the ears are used to
following the memories, flown to a place
we from that time
is by my side for some time
those secrets of just us two, we did them together
a part of the memory comes up
even when I want to catch it
the wind snatches it away
loved you like that
put that heart down
the place I walked to, following the time
I’m just left alone
in the sadness I leaned on
waited for the times that were like a dream
a part of the memory comes up
even when I want to catch it
the wind snatches it away
sobbing, going down, that sad melody, suffocating me
geting wet in the lonely singing rain, that melody
in the fog of the morning waiting for you all the time
I waited in the darkness
searched for the light to tomorrow
a part of the memory comes up
even though I want to turn back
I’m locked in the time
want to try to open the door of tomorrow
folded up the times of the now
comes up sometimes
even when I want to be sad
in the pupils that shined, that smile

p/s : ini lirik translationnya.nei lagu sebenar.sad melody,by taru.

roses

salam kawan-kawan..

bradley cooper,pliss give me this.pliss!

yeahh..roses.sebagai those typical girls,bunga favourite aku mestila roses derr..dan malangnya,sehingga ke hari ini belom penah dapat lagik bunga T_T .nei la nasib orang single dan 'hot' seperti aku.xpe xpe..saba saba nati husband bagi.muahaha..anyways,aku nak share something yang arwah tok aku pesan pasal roses nei, yang melekat kat otak aku sampai hari nei.a very good advise for the girls.okay girls,kata-kata hikmat tersebut berbunyi..(lebey kurang la)

"bunga ros (roses) sekarang nei dah tak wangi macam dulu dah sebab perempuan sekarang dah tak malu-malu macam dulu."

pap!nah..terkedu aku.mendalam bro..mendalam..maybe that's why aku sangat pemalu seperti perempuan melayu terkahir gitu.erkk.wahahaa..anyways,renung-renungkanlah.setiap kali aku tengok roses mesti aku teringat kata-kata tu.hmm..what say you?

Thursday, April 28, 2011

love after marriage

salam kawan-kawan..
kan senang kalau kita suka orang tue,then dia suka kita balik.then kawen,then happily ever after.macam nei..

mr.i : saya suka awak

aku : kalau macam tue..kita kawen.

mr.i : okay!

**happily ever after**


info mr.i.sila klik sini

p/s : nei prinsip aku,relationship is messy.and it has only one end,MARRIAGE

Saturday, April 23, 2011

Kabhi kushi kabhie gham

salam kawan-kawan..
ahaa..hindustan.yehh..haa jangan nak kutuk-kutuk okayy.da lama ta layan hindi nihh.nak wat cane,cite hindi sekarang langsung tak besh berbanding d0lu-d0lu punya.evergreen gitu.semalam tido lewat gilaaaa layan cite nei.tengok balek cite nei baru aku sedar betap beshnya cita hindustan dan betapa rindunya aku pada cita-cita hindi yang besh camnei.tarian nya..lagu-lagunya yang membuai perasaan..hero yang kacak dan heroin yang menawan..pakaian yang mempersona..cerita yang meruntun hati..lots lots lots lots of love..kekuatan ikatan kekeluargaan dan tak lupa juga..romance.. ^_^ pehh.rindu betul cita-cita hindi yang berkualiti camnei.dan agak pelik..tapi aku prefer shah rukh khan jugak tak kita sehensem mana pon hero baru.sampaikan waktu muda-muda dulu kalo tengok list pelakon takde nama si srk nei teros aku reject takmo tengok.haa..well membesar dengan movies dye kot. *_* amat menyedihkan aku cita hindi sekarang da tak macam dulu..sayang.cerita mereka ada pesona dan kekuatan sendiri bagi aku.mereka punya movies sekarang banyak unsur 18sx aje.well..cita melayu jugak.ahaks.hmm..what to do zaman berubah derr.. :)



Thursday, April 21, 2011

What the fish?erk

salam kawan-kawan..woo lama ta update ye.malasssssssssss punye pasal.macam biasa..anyway,aku sekarang suri rumah sepenuh masa tunggu mana-mana anak raja mahupun jejaka kacak bergaya with money masuk meminang.hua3..kidding.tapi kalau betul..alhamdulillah ;) why suri rumah?sebab i sekarang da bebas.weee :)


praktikal + report + presentation = ALL DONE .pheww!


anyway,pasal post kali ini iaitu 'what the fish?' tue,aku nak share pengalaman annoying aku waktu balik dari kl lepas wat presentation tue.'sigh' sedang mengantuk + geram + blur baru sampai dari kl di penang sentral,butterworth..aku pon melepak-lepak seorang diri kat seat munggu..tiba-tiba KLIK.macam petir,terang-benderang dunia seketika.aku pandang depan.seorang pakcik boleh tersengih-sengih sambil pegang fon dia menghala tepat ke arah aku.aku diam.otak tengah proses apa yang sedang terjadi.ciss..pakcik nei curik amik gamba aku ke?ohh bukan petir rupanya..flash fon dia.pastu ada kawan keja dia kot duk marah-marah dia sambil pandang aku.maybe marah dia sebab amik gamab aku curik-curik.aku diam lagik.dalam otak aku terpikir


'WHAT THE FISH?'
dia amik gambo aku ke?
nak marah ke hempas fon dia?
eh jap,kalo aku sound nati and wat nye aku perasan je cane?entah-entah dia amik gamba bangla kt belakang aku?eh?bangla ke belakang aku?
tapi,kalo betol bukan amik gamba aku kenapa fon dia menghala ke arah aku + flash +bunyi klik + kawan dia marah-marah?
bertenang syafiqah bertenang..apa nak wat nei?okay..jalan penyelesaian aku = jeling + wat muka marah + call mak aku suro cepat sikit


damn aku marah!memang ciskek betol bak kata kawan aku.siot gileeeeeeeeeee..tak hormat privasi orang betol la.apa masalah dia sebenarnya?please la repect privasi orang.bawak-bawak la bertaubat..pakcik nei bukan nya muda lagik!deymm deymm deymm..aku harap aku salah.nei la first time aku asa macam artis yang deserang oleh paparazzi.da xda orang laen ke dia nak amik gamba.haiyohhhhhhh..okayy,aku kena  bertenang.salam

Friday, April 1, 2011

adik baru!yeayy!

salam kawan-kawan..
ini hari mau cita pasal adik baru i.yeayy!adik!!jom check it out pic dye =)

baru bangun tido.cute je :)

*abaikan abg aku kt belakang

muka ngantuk ;)

pikir masa depan ke kucing nei?

comot gle.ta bersihkan dye

posing baek punye

wahaha..


comel x?comel kan?comel kan?comel wa cakap sama lu..hehehe.ini lah 'adik' baru ku.kami suka panggil dye adik baru sebab mak aku yang pantang betol dengan kucing boleh suka sama dye.memang ajaib betol la.aku yang ta suka kucing pon boleh lembut hati dengan dye.entah pakai ilmu ape la kcuing nei..nama dye?nama spesifik tada.selalu panggil kucing je ;)


Thursday, March 31, 2011

Miserable me

salam kawan-kawan..

ciss..tak suka keadaan sekarang.tunggang langgang hidup ini.kenapa?biar saya list kan ya.peh.'saya' gitu.

gado sama tett and tett

report praktikal yang baru wat ciput sedangkan semua kawan-kawan yang dikasihi da SIAP okay.huh.padan muka aku.malas lagik

chenta terhalang dengan bos.wahaha..nei aku lawak ja ye. ;p

situasi kat office yang 'semak' 2,3 arini.sebelom nei okay-oaky aja.haihh

anyways,happy april everyone.april fool!!

Tuesday, March 29, 2011

Surat Terbuka Untuk Bos Saya



Dear Bos,
Bos memang macho kacak bergaya.but please..cukup-cukuplah menggoda hati dan perasaan saya.

**the end**

wahaha..aku tengah syok sendiri nih ;pp

Friday, March 25, 2011

Amalam Sebelom Tido ;)

salam kawan-kawan..pehh semangat update blog.sebelom nei nyawa-nyawa ikan je.siap pikir nak delete ag.okay,anyways..nak share something.nei pon info dari kawan,credit to etykus .hehe..here it goes..


WASIAT RASULULLAH KEPADA SITI AISYAH, RA

Rasulullah SAW berucap kepada Aisyah, 
        
        "Wahai aisyah, janganlah kamu tidur sebelum mengamalkan empat perkara, yaitu";

1. Hatamkanlah (tuntaskan membaca) Al Quran
2. Jadikanlah para Nabi itu yang memberi syafaat (pertolongan) bagimu di hari kiamat nanti.
3. Jadikanlah kaum muslimin itu ridla kepadamu.
4. Lakukan ibadah haji dan umrah.

Sesudah bersabda demikian Rasulullah SAW masuk untuk melakukan shalat, maka tinggallah Aisyah sendiri di atas ranjang sampai Rasulullah SAW sudah menyempurnakan shalatnya. Tatkala Rasulullah SAW sudah selesai shalat, Aisyah berkata kepadanya, 
       
     "Ya, Rasulullah, empat perkara amalan di atas itu bagi bapakku, ibuku dan saudara wanitaku pada saat sekarang tidak mungkin melakukannya".
       
Mendengar penuturan Aisyah tersebut Rasulullah SAW tersenyum, seraya berkata,
       
        "Ketika kamu membaca Surat Al Ikhlas sebanyak tiga kali, itu berarti sudah menghatamkan Al Quran. Ketika kamu membaca shalawat kepadaku dan kepada nabi (yang datang) sebelumku, itu berarti kamu kaan memperoleh pertolongan syafaat besok pada hari kiamat. Ketika kamu memohonkan ampunan kepada seluruh orang mukmin, maka mereka semua ridla kepadamu. Ketika kamu membaca kalimat -maha suci Allah, segala puji bagi Allah, tiada tuhan selain Allah dan Allah maha besar- maka kamu (sama dengan) melakukan ibadah haji dan umrah".(riwayat Bukhari)
Empat hal yang diwasiatkan Rasulullah SAW kepada Aiysah itu merupakan pegangan hidup bagi setiap orang yang beriman dan juga pelindung bagi keselamatan diri di dunia dan akhirat.

Pertama;
Rasulullah SAW menganjurkan membaca Surat Al Ikhlas sebelum tidur karena hikmah dan keutamaannya diantaranya adalah sama dengan menghatam Al Quran.

Kedua;
Rasulullah SAW menganjurkan banyak membaca shalawat karena dapat melapangkan rejeki, penyelamat dari fitnah dan sebagai perantara untuk memperoleh syafaat atau perlindungan dari Rasulullah SAW di akhirat nanti.

Ketiga;
Rasulullah menganjurkan untuk mendoakan dan menolong kepada sesama mukmin. Dengan cara demikian orang-orang mukmin akan ridla dan senang.

Keempat;
Rasulullah SAW menganjurkan kita untuk membaca tasbih, hamdalah, tahlil dan takbir setiap akan tidur karena pahala dari bacaan tersebut di atas sama dengan melakukan ibadah haji. Ibadah haji adalah rukun iman yang harus dilaksanakan bagi orang yang mampu dan telah memenuhi persyaratan.Tidak semua ummat muslim mampu melakukannya, maka Rasulullah SAW memberikan amalan yang nilai pahalanya sama dengan melakukan ibadah haji di tanah haram.

Subhanallah,.........

Semoga bermanfaat, 

Wassalam

Thursday, March 24, 2011

Mengejar dan Dikejar





salam kawan-kawan..hehehe.fisrt,nak mintak maaf okay kalo ada yang terasa.erkk.
okay..actually ada seorang kawan aku nei cita masalah cintan dye kt aku.sorry ye cik A bukan nama sebenar..just nak tegur secara halus je.nak depan-depan xberani xsampai ati sebenarnya.
anyways..kawan aku nei ada seorang scandal la kira.ikut trend remaja sekarang,berscandal-scandal nei perkara biasalah kan.tapi,dye cakap kat aku apa pon dye tanak terima mamat kurang bernasib baik nei sebagai bf.erkk.fine..the thing is.dye layan mamat kurang bernasib baik nei macam bf woi.dye seniri cakap kat aku mamat kurang bernasib baik nei layan dye macam kapel.ya ya aku memang konservatif sikit bab-bab hal nei.tapi bagi aku kalau lu tamau take the relationship to the next level as in 'couple',jangan la treat pihak yang lagi satu tue lebey2 baiya..bukan apa.tak baik,ada senior aku pon cakap kalo kita xda niat nak kat seseorang tue tapi kita ngurat dye just for fun,berdosa jadinya.ha..pikir2 la seniri kan.da jatuh bab mempermainkan perasaan orang beb.maybe ada yang akan cakap..


'ala..lelaki bukan semua baik.buat ape nak layan baik-baik'


tue lain kira.bukan semua tapi ada kan?err ada ke..ada2.think positive


xpon..


'tak main perasan orang pon,orang mainkan perasaan kita.i da tawar ati youuuu.'

nei aku xsalahkan sesiapa la.memang seconfirm-confirmnya lah patah ati tue SAKIT NAK MAMPUS.tapi tue bukan tiket kita nak mainkan perasaan orang lain.ALLAH ada kan?biarlah 'orang tue' terima balasan dye nati.my aunt selalu pesan,

'xpa..biar orang buat kita.janji bukan kita yang buat orang.'

ALLAH tue Maha Adil.percayalah..yakinlah..okay? ;)


anyways..nak dijadikan cerita.si scandal tue tarik diri.da tak sanggup kot.maybe la..then kawan aku nei mula la nak kecewa frust bagai.konon lelaki nei cepat give up la,nak main2 dye jela,apa la,bla bla bla..


aku : hg sayang dia x?


A : x


aku : kalo dia nak mintak kapel hg nak x?


A : x


aku : then apa yang hg sedeh-sedeh sangat macam orang putus cinta nei?dari hg siksa simpan dia tapi xkemana hubungan tue baik hg biar ja dia p.


A : aku bukan apa.da cakap suka aku.tunjuk la usaha sikit.nampak sangat dia nak main-mainkan aku.


aku : ...........


get the point?jangan salah paham wei..aku bukan nak burukkan kawan aku.aku sayang dia okay.dia memang kawan yang baik.just,dalam hal nei aku xsetuju dgn dye.maybe la dye betol mamat tue nak mainkan dye ja.tapi..itulah..perlu dinyatakan di sini.lelaki tue mintak maaf dan mesej kawan aku nei secara baik cakap dye da tak boleh teroskan.it's good enough for me.dah2..jgn la cakap aku bela lelaki sangat.situasinya sama kalo kawan aku lelaki dan scandalnya perempuan.got it?ya ya aku pon meluat dgn those jerk guys..dun worry k.hmm..pikir-pikir kan lah ye.peace yall :)

Wednesday, March 23, 2011

years from now.

salam kawan-kawan..nei haa hayati lirik lagu aizat nei dulu okey.then,korang pikir


What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much

Sometimes it’s scary over thinking
What you have or haven’t done
You think too much, you think too much

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry

Hiasan semata-mata.btw,aizat nampak sgt macho dlm ini gamba.kan?
Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on

What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you

Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And neglect most people who
Seems so worthy



anda tahu..sejak saya berkejaya nihh haaa kann..*pehh gaya da mummy jarum habis you*
anyways..sejak praktikal nei aku banyak terpikir pasal masa depan doe.haa..jangan maen-maen.orang da 21 oke,da golongan puluhan.s0bs!eh tersasar lagik..haa banyak pikir pasal masa depan you..contohnya

nanti aku kerja apa la..

adakah aku akan bahagia?

 adakah aku akan cukup matang?  

kerja aku nati best ke?  

   gaji cane bro?nak beli susu anak lagi..mekap lagi..nak kirim kat mak kt kg lagi..

 apa akan jadi dgn hidup aku?         

  kalo keja aku bosan mcm kt pejabat nei mcm mana der?

 hidup aku akan akan jadi mcm si A atau si B ke?

 nati kalo kena transfer kt negeri lain yg entah mcm mana life mcm mana?

 kalo ada perempuan ngurat husband aku mcm mana?

  kalo aku xberjaya mcm kwn2 aku mcm mana?

rumah aku bentuk mcm mana?neighborhood pulak mcm mana?jiran2?haihh

macam mana la life aku dgn suami..mak mertuaku lagik *kesan gosip rumahtangga di pejabat

  nati ada anak x?eh sebelom tue aku akan kawen ke?ada ke org nk eh..

 **most importantly,diri aku waktu tue bagaimanakah?adakah akan lebih baik atau sebaliknya? **

then,i come to my senses..TAWAKAL DAN USAHA.tue je..chaiyok!chaiyok!